imagesfreetime.jpg 2015.02.18.jpg

 
 

Mijn hobby is het proberen te kweken van rozen.Een roos is een speciale bloem en ik heb verschil lende soorten rozen in mijn kleine tuin. Het is echt niet zo moeilijk en het vraagt weinig tijd.

images bloeiende roos.jpg 2008.01.28.jpg

imagesprachtigeroos 1a.png 2013.11.10.jpg

 

Daar tegen is het kweken van orchideeën veel moeilijker en vraagt erg veel tijd en even zo-veel geduld. Als ze eenmaal in bloei staan zijn ze prachtig. Het grote geheim van de smid is dat je ze maar heel weinig water mag geven en dat ze niet met de wortels in het water mogen staan,want daar kunnen te nu net niet tegen.Dus gedisciplineerd water geven en als je dit zo doet zal je zien dat ze prachtig zullen bloeien.

Enkele jaren geleden begonnen met  het verzorgen van fuchsia’s. Ik was op bezoek bij een vriend in Hoogkarspel, die een prachtige tuin met een hele boel prachtige bloeiende fuchsia’s heeft. Bij hem ben ik op dit idee gekomen en ben met twee planten begonnen. Het ene soort heet Deutsche Perle en het andere soort heet Frankfurt am Main en ik kan nu zeggen dat bloeiende fuchsia's tot mijn favorieten zijn gaan behoren.

Nadat ik in de vut gegaan ben ge-gaan,ontmoette ik een vriend, die met zeer grote kennis van zaken, mensen door de stad Hoorn leidt.Hij raadde mij aan me in de geschiede
nis van deze mooie stad te verdie-pen. Gaandeweg ben ik heel enthou-siast geworden en heb de geschie-
denisboeken bestudeerd.Na het af-leggen van een heus examen, ben ik gids van de stad Hoorn geworden. De mensen die ik rondleid, komen uit Nederland, Duitsland, Engeland en Amerika. Het is leuk om vast te stellen, dat zij geïnteresseerd raken in de fascinerende geschiedenis en genieten van de schoonheid van de stad.

images_hoofdtoren_bij_nacht.jpg.2008.01.28_nieuw.jpg