Amsterdam

Mijn tips voor deze fantastische stad zijn: Een tochtje met de boot door de  beroemde grachten. Of een zwerftocht over de bloemenmarkt (Singel).
De ''echte'' Amsterdammer kan je vinden in de Jordaan. Eem bezoekje aan het Rijksmuseum, het Vincent van Gogh museum of het Anne Frankhuis is een  "must " en je mag ook niet een bezoek aan het Amsterdams Historisch Museum vergeten.
Amsterdam heeft vele onverwachte dingen, zoals een concert in het beroemde Concertgebouw is een prachtige ervaring. Een wandeling door de Museumbuurt ( Oud-Zuid), waar veel gebouwen staan in de bekende Jugendstil is een echte aanrader.
Je moet op 27 april helemaal in Amsterdam zijn, want dan vieren we Koningsdag.

 Frankfurt am Main

Ook een erg mooie stad, die ik pas later ben gaan "leren" te waarderen. Voor mij is Frankfurt am Main: de Römer en het Zeil, maar ook de Alte Oper en het Staedelsches Kunstinstitut en de Staedtische Galerie en het Juedisches Museum. Vergeet u a.u.b. niet om de prachtige Kaiser Dom, de Liebfrauenkirche en natuurlijk de Leonhardkirche te bezoeken.
‘s Zomers is het gezellig om op een buiten terrasje op de Römer of op de Fressgasse te zitten. U kunt ook een fietstochtje langs de rivier de Main of de Nidda maken. Een heer
lijke wandeling in de bossen van het Frankfurter Stadtwald moet u ook niet vergeten. Het  prachtige middeleeuwse stadje Höchst is vlakbij en zou heel erg hoog op uw lijstje moeten staan van dingen die u moet zien.


Mexico City

Tussen Noord en Zuid-Amerika ligt een prachtig land met een hele mooie stad die Mexico heet. Een van de grootste steden van de wereld met iets meer als 20 millioen inwoners (met de voorsteden meegerekend) en een stad die nog steeds groeit. Een bijzondere stad met veel contrasten en op veel manieren een "parel". Als u van architectuur houdt dat bent u hier in de juiste stad. Om er een paar te noemen: het Palacio de Belles Artes of het Antropologisch Museum, waarin u een reuze standbeeld van de regen God Tlaloc bij het binenkomen van het museum vindt. U moet ook naar de beroemde kathedraal op het Zocalo gaan, welke gebouwd is op de fundamenten van een oude Azteken tempel van Tenochtitlan. Daarna gaat u direct naar een andere kerk, die slechts een paar jaar geleden gebouwd is en die de Basilica genoemd wordt. U vindt zichzelf eerst terug in de prachtige eeuw van de barok en dan enkele minuten later in de Basilica, uit de moderne tijd. Als je over de Azteken hebt moet je de pyramide van Teotihuacan bezoeken. U zult de verleiding niet kunnen weerstaan om de pyramide van de Zon te beklimmen en hetzelfde geldt voor zijn buurman de piramide van de Maan. Boven op de piramide heb je een fantastisch uit zicht over de vallei. Een plaats zeer de moeite waard om te bezoeken,helaas niet geheel zonder gevaar, is de nog steeds actieve vulkaan Popacatepetl en zijn buurman de vulkaan Ixtaccihuatl. Elke keer als ik in deze stad bezocht had ik altijd een gevoel dat ik te weinig tijd had om dit moois allemaal te kunnen zien en zei ik dus maar elke keer weer....dat is voor de volgende keer.